Senior

Varannan torsdag har vi torsdagsträffar för daglediga. Det är ett tillfälle att lära känna nya människor, fika, lyssna på musik och lyssna på spännande föredrag. Varmt välkommen! Se kalendern för aktuellt program.

Besöksgruppen som består just nu av 10 frivilliga besöker medlemmar som inte orkar komma till kyrkan på grund av sjukdom eller ålder. Just nu står det 25 på besökslistan. Vill du bli med i besöksgruppen eller känner någon som skulle behöva få besök så kontakta Leif Berggren 0703717281

Hedvigslundskyrkans volontärer jobbar i och utanför vår församling och i samarbete med Volontär Gävle.

Att vara volontär betyder att man möter en medmänniska där hon är och ger hjälp för det behov som finns. Det kan vara att besöka någon på äldreboendet, gå ut med rullstolsburna på promenad, ordna andakter och sångstunder, vara handledare för unga volontärer, ordna sommarkafé mm

Vill Du bli veta mera eller bli volontär hör av dig till:

Gunilla Eriksson 070-377 32 74

3. Stödja de behövande

• Invisible friend

Insatser med social karaktär: utbildningshöjande, hälsofrämjande och som förbättrar levnadsstandarden.

ALBANIEN

Hedvigslunds kyrkan har en vänförsamling i staden Shkoder sedan 2017. Vi besöker varandra ett par gånger per år och vi från Gävle får delta i det omfattande sociala arbete som vår vänförsamling har i sin kommun.

INVISIBLE FRIEND

Invisible Friend arbetar för att öka medvetenheten om att hundratusentals barn växer upp i fängelser. I statistiken kallas de för "the invisible interns" och deras brott är att de är barn till en dömd förälder.

Mer under Missionsarbete