Du är här:Start > Senior

Senior

Besöksgruppen som består just nu av 15 frivilliga besöker medlemmar som inte orkar komma till kyrkan på grund av sjukdom eller ålder. Just nu står det 33 på besökslistan. Vill du bli med i besöksgruppen eller känner någon som skulle behöva få besök så kontakta Leif Berggren 026195922

Pingstkyrkans volontärer jobbar i och utanför vår församling och i samarbete med Volontär Gävle, Träffpunkt för Seniorer, Guldkanten och Brynäsgruppen.

Att vara volontär betyder att man möter en medmänniska där hon är och ger hjälp för det behov som finns. Det kan vara att besöka någon på äldreboendet, gå ut med rullstolsburna på promenad, ordna aktiviteter som dam eller herrträffar, delta i läs- och sångstunder, tipspromenader, vara handledare för unga volontärer, ordna sommarkafé mm Det kan också gälla läxhjälp för skolbarn eller språkkaféer för invandrare.

Vi medverkar i volontärbyrån som rekryterar och fördelar jobben till volontärer i Gävle. Volontärbyrån finns på Träffpunkt för seniorer, Biblioteket och Medborgarkontoret olika tider.

Volontärer behövs även i vården och i Sjukhuskyrkan som finns på Gävle Sjukhus.

Vill Du bli veta mera eller bli volontär hör av dig till:

Cina Kedvall, volontärsamordnare 026 178147 eller via e-post cina.kedvall@gavle.se

Marianne Nygren 026 681008, Sylvie Ribba 026 106552 och Kathy Rönngren 026 197278

Att ge en hjälpande hand, möta någon som är ensam och isolerad ger glädje i dubbel bemärkelse- både till den som får hjälp och den som ger.

Torsdagsträffen

Varannan torsdagseftermiddag träffas daglediga kl: 14.00-16.00 i Hedvigslundskyrkan. Sång och musik är populär underhållning men också intressanta föredrag och bildvisning. Det viktigaste är att få mötas och ha gemenskap. Ansvariga: Els-Marie och Thord Gillving 026-792 68.