Du är här:Start > Om oss > Nyheter > Vilka är vi nu?

Vilka är vi nu?

Vilka är vi som kyrka när vi inte får träffas? Tiden vi lever i är på många sätt begränsande. Håll avstånd till den framför dig i kön på affären, tänk på att hosta i armvecket, sträck inte fram handen utan möjligen armbågen vid hälsning, ta inte upp barnbarnet i knät osv, osv.

Vi anpassar oss och hittar nya sätt att leva våra liv. Projekt blir uppskjutna, födelsedagskalas blir digitala och mycket annat. Vi som församling vill gärna få vara din och min utökade familj. Jesus sa att hans mamma, syster och bror är de som gör hans vilja Mark 3:31. Alltså alla de som vill följa Jesus är hans syskon och till och med mamma. Om vi nu är Jesu egen familj så vill vi inte att ett litet virus ska kunna stoppa detta stora. Visst är det svårt att umgås och bry oss utan att kunna träffas hemma hos varandra. Men idag finns många möjligheter, som aldrig tidigare funnits, att ändå visa Jesu kärlek till varandra.
Hur kan vi då vara kyrka just nu? Ja, här nedan vill vi påminna hur upplägget just nu är.

Livsgrupper

Våra olika livsgrupper gör lite olika med sina samlingar. Vissa har gemenskap genom att ringa varandra. Andra träffas utomhus för att umgås och be. Ytterligare några grupper träffas digitalt via Zoom, Messenger eller någon annan app. Vi vill uppmuntra att fortsätta bry er om varandra med täta kontakter. Det är det som är Jesu kropp på jorden! Saknar du en gemenskapsgrupp där du kan få vänner som bryr sig om dig är du varmt välkommen att höra av dig.

Så här firar vi Gudstjänst just nu:

15:45 börjar Kyrktorget
Det innebär att du digitalt kan träffa oss som förberett dagens Gudstjänst och även alla andra som valt att komma. Du använder programmet/appen Zoom för detta och det enklaste är nog att klicka på denna länk: Zoom

16:00 startar vår Gudstjänst
Den sänds från vår entré och du kan välja att se den via: Hemsidan eller via Youtube, sök på Hedvigslundskyrkan.

Gudstjänsterna är direktsända i stort sett varje söndag och ca 1 h långa. Om du går in via vår hemsida finns det flera sätt att interagera. Du kan begära förbön (syns inte av andra tittare) eller ställa frågor till den som är värd.

Efter Gudstjänsten har vi Kyrkfika Då kan du återigen använda Zoom med samma länk som till kyrktorget. Det blir det en stunds gemenskap där vi alla kan dricka vårt kaffe och umgås med varandra. Vi som predikar kommer då också att vara tillgängliga för frågor, funderingar eller förbönsbehov.

10/5 16:00
Gudstjänst med temat "Avslut del 3 - Tillbaka från döden"
Eva Groth berättar om hur hon fått tillbaks hälsan efter 10 dagar på sjukhuset, inlagd för Covid -19
Fredrik Arwehed predikar om livet, döden och något tidstecken.

16/5 17:30
Församlingskväll med församlingsmöte. Vi möts via Zoom och får lyssna till en del framtidsfrågor och även hur det just nu går för våra 3S; Socialt, Student och Sport. Använd denna länk för att delta Ä Församlingskväll

17/5 16:00
Gudstjänst med predikan av Emanuel Johansson
Kollekt till missionsarbetet.

21/5 11:00
Utflyktsdag i Högbo för familjer och andra som vill vara med. Ta med egen matsäck så träffas vi utomhus! Vi håller koll på att vi blir max 50 i varje grupp. Välkommen!

24/5 16:00
Gudstjänst med predikan av Johanna Séwon

31/5 16:00
Gemensam Gudstjänst med Betlehemskyrkan.
Sång och musik lett av Martina Lundqvist. Fredrik Arwehed predikar.

Bönesamlingar

Tisdag
Lunchbön 11:30 - Vi samlas utanför kapellet och tar en gemensam bönepromenad ca 45 min för att sedan, för den som vill, äta en god soppa till lunch. Det finns bänkar att äta vid utomhus. Soppan kostar 45:-

Torsdag
Bön via Facebook 18:30 - Livesänd bönestund. Några ansvariga sänder en stunds lovsång och bön via vår interna Facebooksida. Sök på Hedvigslundskyrkan i Gävle Ä intern eller klicka på denna länk. Denna sida är inte publik utan du behöver ansöka om att få vara med, men vi försöker hantera alla frågor så fort som möjligt. Det är just nu 469 medlemmar.

Publicerat den 13 maj