Senaste nytt (covid-19)

Mitt i en omtumlande tid

Goa vänner!

Vi står i början på en väldigt speciell tid där det händer saker runt om i vår värld som vi aldrig varit med om tidigare. Ett virus har spridit sig och en pandemi har utbrutit. Det vi som församling säger är: Vi ställer inte in, men vi ställer om! Som kyrka vill vi vara som en majbrasa på berget som lyser tydligt och klart och påminner om hoppet om en varmare tid! Vi har sett och vet att det finns frihet, glädje och upprättelse genom Kristus Jesus. Kristus är nära dig när du ber Honom komma nära. Vi kan just nu inte samla stora grupper men vi gör allt vi kan för att vi ska kunna ha gemenskap på andra sätt.

Gudstjänster
Vi kommer fortsätta att ha Gudstjänster på söndagar men räknar med att ha färre besökare. Det blir enklare inplastat fika, frukt till barnen och vi kan komma att ha lite mer begränsad tid. Vi fortsätter be er som har förkylningssymptom att stanna hemma. Vårt mål är också att det ska gå att vara med via Facebook redan nu på söndag. Vi tittar också på om vi kan sända våra Gudstjänster via närradion under denna vår. Vi återkommer med mer info. Detta är något vi behöver lära oss nu och blir vi tvungna att stänga och inte ha fysiska deltagare på Gudstjänsterna så fortsätter vi på de digitala plattformarna.

Om du vill skänka en dator som är ny eller bara något år gammal, tar vi tacksamt emot den. Kontakta oss isåfall! Den kommer till nytta i vår strävan att utveckla gudstjänsterna.

Bön
Vi ber verkligen att Gud ska beröra vår befolkning under denna tid! Vi håller öppet för bön tis 11:30 och tor 18:00 tills vidare. Pingst centralt har ett focus på "Mer bön för folket" under mars månad och de är häpna över vissa formuleringar i kampanjen som togs fram före nyår. De stämmer så väl in på vad som händer just nu.

Livsgrupper
Vi vill uppmuntra er att fortsätta stötta varandra i dessa tider av oro. Är ni i riskgrupperna kan ni istället för att träffas använda någon gratis app där ni kan se varandra via telefoner, be för varandra och läsa bibeln. Några sådana verktyg är Zoom och Google Hangout (öppnad för större grupper just nu.)

Bibelstudier
Vi vet att det finns ett behov av bibelstudier, särskilt för den som är ny i tron. Det behovet försöker vi nu möta med en miniserie i fem delar kallad "Ett steg till". Vi kommer att ha dessa bibelstudier i vårt kapell och även sända dessa på Facebook. Får vi till det som vi vill, ska ni kunna skicka in frågor i våra sändningar.

Hjälp för isolerade
Vi försöker hitta ett bra sätt att hjälpa alla er som nu sitter isolerade i era hem. Om ni behöver hjälp med inköp eller annat, hör av er till er livsgruppsledare eller direkt hit till kyrkan. info@hedvigslundskyrkan.se eller via telefon 026-62 92 85.

Inställda samlingar
Pingst Rådslag. Rådslaget blir flyttat till Västerås och kommer att ha en väldigt begränsat antal fysiska deltagare (ca 50). Möjlighet kommer att finnas att delta via länk för övriga delegater. Vi har dock fått ett stort tack för vårt engagemang i förberedelserna och får en ny chans till värdskap 2022!

Torsdagsträffen. Det blir en paus i denna verksamhet och vi återkommer så snart den startar igen.

Caféet
Än så länge har vi öppet på vardagstid 09:30 Ä 15:00. Är du symptomfri är du välkommen att dricka en kopp kaffe eller kanske köpa en glass i vårvärmen. Snart ställer vi fram utemöblerna!

Härbärget
Vi håller vårt Härbärge öppet tills vidare. Detta eftersom våra besökare är de som verkligen behöver någonstans att ta vägen i dessa oroliga tider. Vi jobbar intensivt med att förmedla Kristi hopp. Be för vår personal och våra gäster att Guds frid får fortsätta regera på En Säng. Vill du vara volontär? Det behövs fler som kan vara med 20-23 på kvällarna.

Ekonomi
Vi är helt beroende av att vi alla hjälps åt under denna tid och fortsätter ge via bankgiro, swish osv. Uthyrningarna i hallen har gått ner pga Corona och vi ser en utmanande vår framför oss men Gud äger allt silver och Guld!

Gå gärna in och se de sätt som du kan bidra till vår verksamhet.

Publicerat den 19 mars