Rektor/förskollärare

Hedvigslunds förskola, Gävle kommun

Välkommen att söka till Hedvigslunds förskola som byggdes och startades 2013 och har Pingstförsamlingen i Gävle som huvudman. Det är en mindre förskola med plats för 38 barn.

Hedviglunds förskola har som målsättning att varje barn ska utveckla sin identitet, nyfikenhet, förmåga att lyssna, berätta, leka och lära, detta i en trygg miljö där alla blir sedda. Läroplanen för förskolan (Lpfö-18) utgör grunden för vår verksamhet, varje människas lika värde oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning.

Förskolan har tillgång till en fullstor sporthall och en förskolegård i anslutning till förskolan. I förskolans närhet finns grönområden, skogspartier och parkområden.

I Gävle bor ca 100 000 invånare. Gävle ligger vid havet, ca 1,5 timme norr om Stockholm med goda pendlingsmöjligheter.

Nu söker vi en ny Rektor som vill vara med att driva den fortsatta utvecklingen av förskolan. Vi söker någon som delar vår kristna värdegrund och är en god ledare och förebild.

Hedvigslunds förskola har en hälsoprofil med tre huvudsakliga områden;
- Grundlägga en förståelse för matens betydelse och fysisk aktivitet.
- Grundlägga ett intresse för natur och miljö.
- Grundlägga en förståelse för kristen tradition.

Arbetsuppgifter
Som Rektor har du det pedagogiska ledningsansvaret för förskolan. Arbetet i förskolan sker i tät samverkan med barnen, deras vårdnadshavare och styrelsen i föreningen. Genom ett tydligt ledarskap organiserar och skapar du förutsättningar för en förskola med hög kvalitet där läroplanens värdegrund och uppdrag genomsyrar verksamheten. Du blir ansvarig för att förskolans profil efterföljs, utvecklas och utvärderas och att förskolans verksamhet följer Skolverkets läroplan. Du skapar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare och leder det pedagogiska utvecklingsarbetet mot förskolans mål. Du ansvarar för att säkra verksamhetens kvalité samt har ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Anställningsvillkor: Tillsvidare, heltid
Tjänsten innebär en halvtidsanställning som Rektor kombinerat med
en halvtid som förskollärare.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleexamen med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete i förskola/skola. Du är tydlig och strukturerad, kan både arbeta självständigt och tillsammans med andra och har en förmåga att snabbt bilda dig en helhetssyn och utifrån det fatta beslut. Du lägger energi på saker som går att påverka. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, utbildning, erfarenhet av ledarskap, flexibilitet, kreativitet och förmåga att söka kunskap och inspiration.

Övriga meriter och utbildningar:
Erfarenhet av ledningsuppdrag är meriterande och god kännedom om styrdokument samt förmåga att strukturera planera och inspirera. Genomförd Rektorsutbildning är meriterande.

Sista ansökningsdag: 12 januari 2020

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Lön: Fast månadslön enligt avtal och överenskommelse

Övriga upplysningar:
Utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna:
Styrelseledamot i Hedvigslundskyrkan Nadia Myleus 070 5332676
Har du frågor om Hedvigslundskyrkans inriktning och verksamhet för övrigt, kontakta pastor Fredrik Arwehed 073 0477743.

Ansökningshandlingar och CV skickas med e-post eller vanlig postgång till:

Skicka din ansökan till Ordförande ulla.waxin@gmail.com senast den 12 januari 2020.
Ulla Waxin
Hedvigslundskyrkan