Du är här:Start > Om oss > Nyheter > Bön- och fasta

Bön- och fasta

Församlingsledningen välkomnar dig att vara med i bön- och fasteperioden 13/1-2/2
Vi vill fokusera på Honom som är störst och söka Hans ansikte och närvaro men också söka Hans hjärta och vägar för oss. Vi tror att hjärtats bön öppnar dörrar för en ljus framtid och att stå tillsammans ger enhet och större genomslag. Att fasta är ett viljebeslut att avstå något och få mer tid att vara med Gud själv, att lyssna till Honom och prata med Honom. Vad vi avstår kan vara olika, mat, godsaker, tv, sociala medier, umgänge med vänner Ä bara det ger utrymme för mer tid och fokus på din relation till Honom. Att fasta påverkar ditt eget inre liksom i den osynliga andevärlden. Jesus uppmanar oss faktiskt att be och fasta i Matt 6.
(Läs gärna Matt 6:6-8, Matt 7:7-8, Jak 5:16, Esra 8:21-23, Apg 12:5-11, Matt 6:16-18)

"I Guds närhet" är årets tema i församlingen och vi vill givetvis att det får vara i centrum dessa veckor, att vi praktiserar det gemensamt i samlingar och i vår enskildhet, samt att vi ber ut det för vår församling och oss som individer. Guds närhet är själva utgångspunkten - den förändrar och förvandlar.

Vi vill också ha olika fokus för varje vecka;
Vecka 3, 13/1-19/1. Fokus på vår stad Gävle. Vi ber att hela vår stad ska beröras av Guds närhet. Vi välsignar de olika församlingarna, vi ber för behov i staden och dem i ledande ställning. Vi ber också för skolor, arbetsplatser och näringsliv samt familjer, media och kultur- och idrottsvärlden. Tillsammans med kyrkorna i stan möts vi till lunchbön och kvällsbön i de olika kyrkorna, se separat schema. Matt 15:13-16. Joh 17:21-23. Kol 3:12-14

Vecka 4, 20/1-27/1. Fokus på våra enskilda liv. Vi ber att vi alla ska bli berörda av Hans närvaro, att vår egen Gudsrelation ska fördjupas, att vi får växa i vår identitet i Kristus, att de gåvor vi har kommer i större funktion. Vi ber för behov i våra egna liv eller våra familjers liv, men också för våra vänner och de vi har närmast oss. Vi ber om personliga genombrott, helanden och mirakel (ekonomiskt, andligt, mentalt, fysiskt, socialt etc.). Allt får plats och Gud hör bön! Joh 4:10,14-15. Matt 11:28-30. Ef 1:17-23. Matt 28:18-19.

Vecka 5, 28/1-2/2. Fokus på vår församling. Vi ber att hela församlingen kommer djupare in i Guds närvaro, att vi får samlingar där den Helige Ande trivs, Guds ord predikas och människors liv blir förvandlade. Vi ber att vi får ge Guds kärlek vidare och växa i antal. Vi ber också för pastorer, ledare och volontärer, härbärget, förskolan, HEAB, ungdomar, barn, ungdomar och alla andra som berörs av församlingens verksamhet. Vi ber att allt vi gör och kommer att göra under 2020 får vara initierat och lett av Gud och att Han får öppna och stänga dörrar. Vi ber om Guds kraft, smörjelse och vishet. Matt 15:13-16. Gal 6:2. Apg 2:2-4,17-21.

Det kommer även att skickas ut andakter och böneämnen via mail och sociala medier (@hedvigslundskyrkan). Så håll utkik! Om du inte brukar få våra utskick eller är osäker om din mailadress finns hos oss, är du välkommen att maila in den till oss: info@hedvigslundskyrkan.se.

Slutligen: Vi vet att Guds tankar för oss personligen och som församling är så mycket större än våra egna och att Han vill hjälpa oss nå dem! Din och vår gemensamma styrka finns i intimiteten med Honom. Du bestämmer själv hur mycket du deltar och avstår, men vi vill uppmana dig att vara med! Det kommer att få betydelse både för dig och din omgivning.

I kärlek och tro, församlingsledningen

Publicerat den 13 januari