- Nyheter http://www.hedvigslundskyrkan.se Nyheter från sv-se © 1995 - 2021 () () Fri, 26 Feb 2021 22:08:00 +0100 Fri, 26 Feb 2021 22:08:00 +0100 http://www.rssboard.org/rss-specification 1 - Nyheter http://www.hedvigslundskyrkan.se Nyheter från <![CDATA[Sportlovsaktiviteter för mellanstadiet]]> Fri, 26 Feb 2021 22:08:00 +0100 Under sportlovet kommer vi att ha 2 dagar öppna mellan 15-18 för barn i åk 4- åk 6. På onsdag har vi tema musik/lekar och på torsdag har vi pokewalk. Välkomna! :D

Kontakt: Samuel Nilsson 0705725524

]]>
<![CDATA[Floorball Camp Gävle 2021]]> Mon, 01 Feb 2021 16:00:00 +0100

Välkommen till den allra första upplagan av lägret Floorball Camp Gävle!

Vi ser fram emot en fantastisk vecka fylld av glädje, innebandy och nya vänner och vi vill göra det tillsammans med dig. Visst låter det spännande?

Under lägrets sex dagar vill vi att du ska få chansen att utvecklas både som innebandyspelare och som människa. Lägret ger förutsättningar för det genom en unik kombination av högklassiga träningspass, samtal och goda ledare som finns till för dig som deltagare. Vi har hög ledartäthet och vill att du ska känna dig riktigt uppmuntrad på lägret. Allt vi gör på lägret vill vi ska genomsyras av Sport for Lifes fyra värderingar:

 • Glädje. Vi talar gott om varandra, uppmuntrar varandra och hjälper varandra att bli bättre. Här har vi roligt tillsammans.
 • Generositet. Vi delar med oss och ger generöst till varandra av uppmuntran, tid och kunskap. Här är alla välkomna.
 • Kvalitet. Vi är helhjärtade och passionerade och gör vårt bästa för varandra. Här får vi utvecklas.
 • Teamwork. Vi blir bättre tillsammans och vi lyfter varandra till nya höjder. Här söker vi samarbete.

Vi hoppas att den goda kulturen på lägret får smitta av sig så att du blir taggad på att ta med den hem till ditt lag.

All information kring lägret och även anmälan hittar du på https://sportforlife.se/lager/floorballcamp

]]>
<![CDATA[Bön för Gävle]]> Fri, 15 Jan 2021 14:02:00 +0100

Nu är det dags för terminens gemensamma bönevecka! Det är 8 olika församlingar som tar ansvar och vi kan erbjuda 10 tillfällen att vara med och be för vår stad.

Denna omgång bjuder vi in till Zoom-möte där du kopplar upp dig och kan vara med och både lyssna och be. Hela veckan har vi samma länk för mötena, välkommen med!

Länk till bönesamlingarna.

]]>
<![CDATA[Matkassar till behövande i jul]]> Sun, 22 Nov 2020 18:12:00 +0100 I samarbete med Matakuten delar vi ut matkassar till hushåll i Gävle i jul som är i stort behov av ekonomisk hjälp. 

Anmälan har stängt för i år

 

]]>
<![CDATA[Julgåva till Sjukhuset]]> Thu, 19 Nov 2020 16:55:00 +0100

Vill du vara med och välsigna sjukhuspersonalen på IVA och de som jobbar i anslutning till covid-19 behandlingen?

Då kan du vara med och bidra till en Julkorg som ska fyllas med bakverk
(gärna hembakt) frukt, godis ja allt gott som hör Julen till.

Kom med ditt bidrag till Hedvigslundskyrkans café senast den 18/12 kl 13:00.

Om du vill bidra men har svårt att kunna leverera, meddela oss så kan vi hämta din gåva. Kontakta kyrkans cafè eller L-G på telefon: 076 824 26 20

]]>
<![CDATA[Uppdaterad Coronainfo]]> Thu, 19 Nov 2020 11:15:00 +0100

Hur påverkar detta läge vår verksamhet? Vi försöker här ge ett antal instruktioner kring hur vi kan agera under den närmaste tiden. Kom ihåg att Herren vill ge dig sin kärlek så att rädsla och osäkerhet inte helt styr din vardag.

Om du känner oro hör gärna av dig till oss så ger vi dig vårt stöd. Tillsammans kan vi hålla ut!

Gudstjänster
Vi går över till webbsända gudstjänster på YouTube. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med hur man gör för att komma in på sändningen.

Barn- och ungdomsverksamhet

Ungdomsverksamheten Re:act ställer om till att träffas online. Följ @reactgavle på Instagram eller kontakta ungdomspastor Emanuel Johansson för mer info.

Bollek:
Ingen Bollek den sista delen av terminen

Allstars:
Vi kollar på digitala- och/eller utomhuslösningar. Vi är så pass många att vi behöver vara minst tre ledare per samling. Här behöver vi flera dedikerade ledare. Är du en?

Barnens Gudstjänst:
Vi kollar på digitala lösningar och återkommer! Vill du engagera dig i detta? Precis som i Allstars behöver vi flera som kan finnas med som vuxen, även om vi blir digitala en stund.

Livsgrupper
Vi vet att våra Livsgrupper är oerhört viktiga för många olika människor. Vi har just nu 14 fungerande livsgrupper som alla stöttar varandra på lite olika sätt. Vi uppmuntrar livsgrupperna att träffas online via till exempel Zoom eller Facebook Messenger.

Bönesamlingar
Vi fortsätter erbjuda bönepromenader på tisdagar kl 11:30 i kyrkan och webbsända (vår interna Facebook-grupp) bönesamlingar på torsdagar kl 18:30.

Övrigt
De olika råden ansvarar för verksamheterna som finns för att nå Gävleborna med världens bästa budskap. Behöver ni stöd i hur ni kan ställa om verksamheterna så hör av er till kyrkans pastorer eller ordförande.

 …den fullkomliga kärleken driver ut rädslan 1 Joh 4:18,
Var inte rädd, du lilla hjord, för er Far har beslutat att ge er riket. Luk 12:32

 

]]>
<![CDATA[100 år!]]> Wed, 18 Nov 2020 14:56:00 +0100

Vi fyller snart 100 år! 

Tänk vad fantastiskt om vi kan få både fira vår egen födelsedag och samtidigt jubla över avslutad pandemi!!

Vi återkommer såklart med många detaljer men preliminärt datum för stort firande är satt till 20-21/11 nästa år. Skriv in det i din kalender för du vill inte missa den helgen hemma hos oss :)

 

]]>
<![CDATA[En i laget - hajk för årskurs 4-6]]> Wed, 21 Oct 2020 17:51:00 +0200

Den 14-15 november kommer vi att ha en helg med övernattning där vi kommer att prata om hur viktig, älskad och unik du är – bara genom din existens och att andra människor runt om dig också är en del i laget. Vi kommer att ha en uppdragsjakt, kolla på en film, lösa några kluriga dilemman och lära känna nya kompisar!

I och med läget med Corona viruset Covid-19 kommer vi aktivt arbeta med att följa de rekommendationer vi fått från Folkhälsomyndigheten. Vi följer dagligen om det blir några nya restriktionerna t.ex. över hur övernattning ser ut. Vi kommer att kommunicera ut ev. ändringar.

 

Vi som ledarteam ser verkligen fram mot detta. Den här helgen är för dig i Åk4-6 och du är varmt välkommen!

Anmäl dig här

]]>
<![CDATA[Pingst Ledare 7/11]]> Wed, 21 Oct 2020 15:58:00 +0200

En konferens med både nationella och lokala inslag! Alla medlemmar, volontärer, ledare och intresserade är välkomna att anmäla sig. Läs mer och anmäl dig på www.pingst.se/ledare

]]>
<![CDATA[Konfirmation 20/21 är inställd!]]> Thu, 10 Sep 2020 13:44:00 +0200

Tyvärr kommer det inte vara någon konfirmationsläsning under läsåret 20/21 pga för få anmälda/intresserade. Vi tar nytt avstamp mot nästa höst och en ny konfirmationsläsning tillsammans med Betlehemskyrkan.

]]>
<![CDATA[One Way Conference 2020 - HOPE]]> Tue, 08 Sep 2020 15:16:00 +0200

Bara femtio personer åt gången... kan det verkligen bli festivalstämning? Jo vi lovar! Det här blir den mysigaste och kanske bästa konferens vi har gjort, dessutom gratis. I tider av oro, mörker och ensamhet vill Gud möta oss och andas hopp i oss!

Anmälan hittar du på www.onewayconference.com

 

Vem är det här för?

Alla som känner sig unga! Målgruppen är tonåringar. Både du som är kristen och du som bara är lite intresserad av kristen tro eller helt enkelt vill ha en rolig helg är välkommen! Oavsett om du kommer ensam, med vänner eller med hela ungdomsgruppen från kyrkan så hoppas vi att du ska lära känna nya människor, få en upplevelse för livet och komma hem med hopp för framtiden och livet här och nu.

 

Program

Under lördagen kommer det finnas två konferenstillfällen: Lördag dagtid (11:00-16:00) och lördag kvällstid (18:00-23:00). Oavsett vilket av dessa tillfällen du väljer kommer innehållet vara detsamma: eventområde, live-möte med lovsång och predikan, panelsamtal och tävlingar. Mat, fika och snacks kommer finnas att köpa på området. Ingen övernattning är möjlig i år. Vi avslutar konferensen tillsammans online söndag 27/09 16:00. Detaljerad info kommer.

 

Viktig info‼️

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför vill vi uppmana dig att stanna hemma om du känner dig sjuk. För att vi ska kunna veta att vi inte blir fler än femtio vid varje tillfälle krävs att alla deltagare är anmälda och har en biljett. Du kan endast anmäla dig till ett av våra konferenstillfällen, men vi lovar en snarlik upplevelse oavsett vilket tillfälle du väljer.

 

Tema 2020 - HOPE

”Jag vet vilka planer jag har för er, säger Herren. Det är planer för välgång och inte något ont, för att ge er en framtid och ett hopp.” – Jeremia 29:11 (NUB)

”Därför ber jag att Gud, som har gett oss detta hopp, ska fylla er med glädje och frid när ni tror på honom. Ja, jag ber att Guds heliga Andes kraft ska göra er tro på detta hopp allt starkare.” – Romarbrevet 15:13 (NUB)

 

Årets tema är ”Hope”. Vi tror att Gud kommer ingjuta ett nytt hopp i våra liv under One Way Conference 2020. I situationer i ens liv där mörkret verkar ta över mer och mer, där man kanske inte alls känner något hopp över sitt liv eller inför framtiden så får den här helgen bli ett tillfälle där Gud får ingjuta ett nytt hopp igen.

I tider av oro, i tider av mörker så kan det kännas överväldigande. Alltifrån hur samhället ser ut, till hur ens eget liv ser ut. Hoppet som finns hos Gud finns fortfarande kvar.

Vi har en stor förväntan på Guds verk och vi hoppas att denna helg får bli ett tillfälle där vi får gå från mörker till ljus. Där vi får se befrielse från ångest, oro eller annat som tynger en. Istället får man bli fylld med en frid, med ett hopp om att ens liv är värdefullt, att det finns möjlighet till frihet genom Jesus, att Gud får ingjuta en framtidstro i oss alla för resten av våra liv som kanske inte har funnits där tidigare. Istället för att se mörkret så får Gud istället lysa med sitt ljus och tända det där hoppet igen.

Vi ber och ser fram emot en konferens där hoppet på att Jesus ska leda oss igenom livets alla stormar, ska få växa starkare. Vi längtar att få ta del av hoppet ännu mer, hoppet som håller livet ut, hoppet som vi bara kan finna hos Gud.

]]>
<![CDATA[Alpha!]]> Fri, 04 Sep 2020 13:01:00 +0200

Alpha är en introduktionskurs i kristen tro. Under ett antal tisdagkvällar kommer vi att studera och samtala om Jesus finns/funnits och om det har någon betydelse för oss idag. Varje kväll består av att vi äter tillsammans, lyssnar på ett föredrag och har ett samtal i grupp. Stor vikt läggs vid samtalet där du får möjlighet att ställa frågor eller påstå saker som du själv tycker.

VEM ÄR ALPHA TILL FÖR? Grundkursen är en introduktionskurs så det betyder att du inte behöver ha några förkunskaper i för att kunna hänga med. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken och vill veta mer. Alla, oavsett social status, bakgrund eller tro är välkommen.

KAN MAN VARA MED ONLINE? Ja, faktiskt. Denna gång kommer du att kunna vara med i en helt digital grupp. Du kopplar upp dig hemifrån och tar del av både film och kan vara med i samtalen. Tala gärna om detta i din anmälan. 

VILL DU VETA MER OM ALPHA? Kom på prova-på-gången! Den första kvällen är gratis. Introduktionskvällen följer samma schema som en vanlig gång, dvs mat, föredrag och gruppsamtal, men under introduktionen kommer vi berätta mer om kursupplägget och du får möjlighet att ställa frågor om kursen.

VAD KOSTAR DET? Kursen kostar 600 kr (studentpris 300 kr). I priset ingår även kursmaterial och mat.

NÄR? tisdagar kl 18:00 - 20:00 med start 22 september.

VAR? Hedvigslundskyrkan Liljevägen 3, Gävle

ANMÄLAN? Anmäl dig genom att skicka en e-post till info@hedvigslundskyrkan.se Berätta vad du heter och ditt telefonnummer så kan du räkna med att vara anmäld!

]]>
<![CDATA[Församlingsdag]]> Sun, 23 Aug 2020 08:27:00 +0200

Välkommen till kyrkans årliga Kick-off! Det brukar kännas som en riktig raketuppskjutning varje år med massor och kärlek och framtidstro inför höstmörkret. I år har vi temat ”Alla åldrars församling”. Vi får god hjälp av Ingela och L-G Wahl (Kings kids) från Borås som ska inspirera oss att både föra evangeliet vidare till den uppväxande generationen samt att visa varandra kärlek oavsett bakgrund, ålder eller hudfärg. Välkommen att anmäla dig antingen förmiddag eller eftermiddag. Vi har: max 50 personer, gott om avstånd och ingen med förkylningssymptom.

Vi ses, denna gång, i kyrkan!

---------------------------------------------------------------------------

- Anmäl dig till förmiddagen genom att klicka här.

- Anmäl dig till eftermiddagen genom att klicka här.

]]>
<![CDATA[Turnédags]]> Wed, 24 Jun 2020 12:09:00 +0200

Såhär i Coronatider känns det viktigt att uppmärksamma alla som är isolerade. Därför har vi samlat våra pastorer och fått flera volontära musiker och sångare att ställa upp på en liten miniturné med 13 spelningar. Detta är såklart öppet för alla som vill lyssna.

Allt framförs utomhus på gräsmattor, innergårdar och i skogsbackar. :)

Vi framför äldre alster blandat med nyare låtar och avslutar med Välsignelsen. Vi hoppas kunna göra din sommardag lite trevligare!

Fredag 26/6
09:30 Norrsundet; Hällskärsvägen 28
11:00 Hille; Milbovändan 3 G
13:30 Olsbacka; Lokattvägen 24
15:00 Stigslund; Backrundan 25

Onsdag 1/7
09:30 Hagaström; Durovägen 94
11:00 Valbo; Barnstugevägen 3
13:30 Brynäs; Staffansgatan 3 B
15:00 Söder; Brunnsgatan 57 B

Torsdag 2/7
09:30 Sätra; Krusbärsvägen 4E
11:00 Sätra; Sätrahöjden 27
13:30 Bomhus; Bomhusgården 3A
15:00 Skutskär; Manskörsvägen 29
18:00 Söder; Muréngatan 20A

Välkommen med!

]]>
<![CDATA[2020 års sommarpredikanter]]> Wed, 24 Jun 2020 08:12:00 +0200

Nu är sommarens talare bokade! 

 

Denna sommar kommer Gudstjänsterna att äga rum framför kyrkan där du kan delta (max 50 st) från din egna bekväma soltstol. Lovsångsteamen leder oss och årets talare kommer att göra allt för att du ska förstå hur god Gud är!

Låt oss stolt presentera:

12/7 Alf La Fleur

19/7 Monica Hofvenstam

26/7 LG Persson

2/8 Anabel Moza

9/8 Sofia Arwehed

 

Gud välsigne din sommar!

]]>
<![CDATA[Next Level 3.0]]> Wed, 24 Jun 2020 07:10:00 +0200

Eftersom Covid -19 pandemin inte bedarrat ännu, har vi beslutat att flytta fram denna möjlighet. Vi återkommer våren -21 med mer info. Vi fortsätter att hålla fysisk distans och på det sättet vara rädda om varandra.

-------------------------------------------------------------------------

Det här är en förhandsavisering kring vilka datum som vår ledarutbildning Next Level kommer att hållas 2020/21. Vi tar inte emot anmälningar förrän i april nästa år men vi vill ändå att ni ska kunna skriva in dessa helger för er planering.

Datumen är:

16-18/10
13-14/11
22-24/1
26-28/3

 

 

]]>
<![CDATA[Vilka är vi nu?]]> Wed, 13 May 2020 16:40:00 +0200

Vilka är vi nu?

Vilka är vi som kyrka när vi inte får träffas? Tiden vi lever i är på många sätt begränsande. Håll avstånd till den framför dig i kön på affären, tänk på att hosta i armvecket, sträck inte fram handen utan möjligen armbågen vid hälsning, ta inte upp barnbarnet i knät osv, osv.

Vi anpassar oss och hittar nya sätt att leva våra liv. Projekt blir uppskjutna, födelsedagskalas blir digitala och mycket annat. Vi som församling vill gärna få vara din och min utökade familj. Jesus sa att hans mamma, syster och bror är de som gör hans vilja Mark 3:31. Alltså alla de som vill följa Jesus är hans syskon och till och med mamma. Om vi nu är Jesu egen familj så vill vi inte att ett litet virus ska kunna stoppa detta stora. Visst är det svårt att umgås och bry oss utan att kunna träffas hemma hos varandra. Men idag finns många möjligheter, som aldrig tidigare funnits, att ändå visa Jesu kärlek till varandra.
Hur kan vi då vara kyrka just nu? Ja, här nedan vill vi påminna hur upplägget just nu är.

Livsgrupper

Våra olika livsgrupper gör lite olika med sina samlingar. Vissa har gemenskap genom att ringa varandra. Andra träffas utomhus för att umgås och be. Ytterligare några grupper träffas digitalt via Zoom, Messenger eller någon annan app. Vi vill uppmuntra att fortsätta bry er om varandra med täta kontakter. Det är det som är Jesu kropp på jorden! Saknar du en gemenskapsgrupp där du kan få vänner som bryr sig om dig är du varmt välkommen att höra av dig.

Gudstjänster

Så här firar vi Gudstjänst just nu:

15:45 börjar Kyrktorget
Det innebär att du digitalt kan träffa oss som förberett dagens Gudstjänst och även alla andra som valt att komma. Du använder programmet/appen Zoom för detta och det enklaste är nog att klicka på denna länk: Zoom

16:00 startar vår Gudstjänst
Den sänds från vår entré och du kan välja att se den via: Hemsidan eller via Youtube, sök på Hedvigslundskyrkan.

Gudstjänsterna är direktsända i stort sett varje söndag och ca 1 h långa. Om du går in via vår hemsida finns det flera sätt att interagera. Du kan begära förbön (syns inte av andra tittare) eller ställa frågor till den som är värd.

Efter Gudstjänsten har vi Kyrkfika Då kan du återigen använda Zoom med samma länk som till kyrktorget. Det blir det en stunds gemenskap där vi alla kan dricka vårt kaffe och umgås med varandra. Vi som predikar kommer då också att vara tillgängliga för frågor, funderingar eller förbönsbehov.


10/5 16:00
Gudstjänst med temat ”Avslut del 3 - Tillbaka från döden”
Eva Groth berättar om hur hon fått tillbaks hälsan efter 10 dagar på sjukhuset, inlagd för Covid -19
Fredrik Arwehed predikar om livet, döden och något tidstecken.

16/5 17:30
Församlingskväll med församlingsmöte. Vi möts via Zoom och får lyssna till en del framtidsfrågor och även hur det just nu går för våra 3S; Socialt, Student och Sport. Använd denna länk för att delta – Församlingskväll

17/5 16:00
Gudstjänst med predikan av Emanuel Johansson
Kollekt till missionsarbetet.

21/5 11:00
Utflyktsdag i Högbo för familjer och andra som vill vara med. Ta med egen matsäck så träffas vi utomhus! Vi håller koll på att vi blir max 50 i varje grupp. Välkommen!

24/5 16:00
Gudstjänst med predikan av Johanna Séwon

31/5 16:00
Gemensam Gudstjänst med Betlehemskyrkan.
Sång och musik lett av Martina Lundqvist. Fredrik Arwehed predikar.

Bönesamlingar

Tisdag
Lunchbön 11:30 - Vi samlas utanför kapellet och tar en gemensam bönepromenad ca 45 min för att sedan, för den som vill, äta en god soppa till lunch. Det finns bänkar att äta vid utomhus. Soppan kostar 45:-

Torsdag
Bön via Facebook 18:30 - Livesänd bönestund. Några ansvariga sänder en stunds lovsång och bön via vår interna Facebooksida. Sök på Hedvigslundskyrkan i Gävle – intern eller klicka på denna länk. Denna sida är inte publik utan du behöver ansöka om att få vara med, men vi försöker hantera alla frågor så fort som möjligt. Det är just nu 469 medlemmar.

]]>
<![CDATA[Vi måste hjälpa till]]> Sat, 09 May 2020 12:06:00 +0200

I Covid -19 pandemins spår har ett fattigt folk fått det ännu besvärligare. Matbristen hos många familjer börjar bli akut eftersom arbetsplatser och därmed inkomster stängts ned. Men, i vår vänförsamling "Hopp för Schkoder" har det öppnat sig en möjlighet att hjälpa många i Albaniens näst största kommun.  Just nu får den kyrkan dagligen 10-15 nya förfrågningar om det finns mat att få. Frågorna kommer från sådana som församlingen tidigare haft kontakt med, men också från helt okända personer och familjer.

Församlingen har fått ett specialtillstånd att åka runt med sin minibuss och leverera mat till behövande. Det är just nu en mycket ansträngd situation och vi vill försöka samla in en rejäl gåva som sedan förmedlas i dessa konkreta matutdelningar. Vill du vara med kan du ge en gåva så är det bara att swisha, glöm inte att märka enligt nedan. 

1234 711 305 - Märk: Akuthjälp Albanien

]]>
<![CDATA[Stillhet mitt i tumultet]]> Wed, 08 Apr 2020 09:20:00 +0200

Stilla veckan
Den här veckan brukar kallas stilla veckan. Om du är hemma i någon slags karantän så hoppas jag att du kan hitta tillräcklig stillhet för att kunna tänka på påsken. Jesus gick igenom denna vecka med full visshet om att Han skulle få lida för hela mänskligheten. Allt som vi som människor gjort och gör tokigt fick han bära i sin egen existens på korset. Det är mycket större än vi någonsin kan förstå. I Jesaja 53:4-5 står det:

”Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi såg honom som hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han blev genomborrad för våra brott, slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.”

Den tid vi står i är inte särskilt stilla, utan rejält omskakande. Vi läser varje dag om nya fall av Covid -19 som rapporteras runt om i vår värld. Vår egen stad kommer väldigt snart att få en ansträngd situation med många som insjuknar. På sjukhuset ökar trycket och särskilt vårdpersonalen har det tufft. Vi som frikyrkor har en sjukhuspastor på plats genom Maud Cajdert, glöm inte att be för henne om kraft och vishet!

Vad gör vi då som församling i just denna situation? Åtminstone fyra saker:

Bön
Vi har redan fått praktisera att be för sådana som blivit svårt sjuka och Gud har svarat! Tveka inte att höra av dig om du drabbas av svår infektion. Vi kan aktivera våra livsgrupper som genast börjar be för dig och Gud kan ge livskraft även där allt annat ser hopplöst ut. Övrig böneverksamhet har vi tidigare belyst i egen e-post.

Stöd för medlemmar
Församlingsledningen ringer nu runt till alla medlemmar som är 70+. När de ringer får du gärna berätta om ditt ev behov av mat- eller medicin-inköp. Du får gärna också berätta om du känner oro. Vi har några medlemmar som är beredda att åka iväg och göra praktiska insatser för dig.

Kommunens stödlinje
Vi blev kontaktade för någon vecka sedan med frågan om vi kan vara en av de volontära organisationer som hjälper till när invånare ringer kommunen. Det finns ett upprättat nummer, 026-17 87 00 dit invånare ringer för att få hjälp. Det kan tex vara oro som gör att man ringer och vi har ett antal själavårdare som turas om att ta emot dessa samtal enligt ett uppställt schema. Vi är också beredda att göra praktiska insatser vid behov.

Uppmuntran
En medlem har tagit ett initiativ till att samla in bakverk, frukt eller godis för att överlämna till sjukhuspersonalen här i Gävle. Vill du bidra till detta så kom med ditt bidrag hit till kyrkan före kl 12 på torsdag.

I övrigt fortsätter vi med:

Gudstjänster
Som ni säkert vet får vi inte mötas på plats till Gudstjänst just nu. Men, vi ställer inte in, vi ställer om! Så Gudstjänster firas varje söndag som webbsänd Gudstjänst. Sändningarna kommer att länkas från Facebook, men fortsättningsvis även finnas tillgängliga på Youtube och Church Online. Det enklaste är att gå in på vår hemsida vid Gudstjänsttid och klicka på bilden ”Webbsändning” så kommer du till ett gränssnitt där du kan titta och anonymt begära förbön om du vill. Våra tekniker jobbar stenhårt på att förbättra kvalitén vecka efter vecka, ge dem gärna en uppmuntrande hälsning! Vi byter även lokal för att få en bättre inramning till dessa sändningar. Om du inte kommer fram till sändningen via hemsidan så försök gärna några gånger till.

Påsken
Detta är den största högtiden för oss som tror på Jesus. Vi hade tänkt samlas tre gånger men nu ändrar vi till två. På skärtorsdagskvällen blir det webbsänd Getsemanestund med nattvard. Nattvarden kommer att ledas i Gudstjänsten men var och en får ta fram ett litet bröd och en kopp druvjuice/saft/alkoholfritt vin hemma hos sig själv och delta. Påskdagen har vi uppståndelse-Gudstjänst kl 16 som också den är webbsänd.

Härbärget
Vi håller vårt Härbärge öppet tills vidare. Men vi måste dra ner på öppettiderna och antalet sängar tillfälligt för försöka upprätthålla en smittfri plats. Nu tar vi emot 7 gäster per natt istället för 15 och vi håller öppet tor - sön. Det är egentligen betydligt fler som vill sova hos oss men de får i dagsläget räkna med att sova varannan natt under veckosluten.


Ekonomi
Vi är helt beroende av att vi alla hjälps åt under denna tid och fortsätter ge via bankgiro, swish osv. Inkomster från uthyrningar har gått ner pga Corona men vi vet att Gud äger allt silver och Guld!

Gå gärna in och se de sätt som du kan bidra till vår verksamhet.

Gud välsigne dig nu med stillhet och inre ro mitt i denna omtumlande tid. Glad Påsk!!

]]>
<![CDATA[Ett steg till!]]> Fri, 20 Mar 2020 16:33:00 +0100

Nu kör vi igång 5 bibelstudier för alla som vill fördjupa sin tro. Samlingarna är på tisdagar och börjar 24/3 kl 18:00. Vi kommer att beröra ämnen som:

 • Dopet
 • Vår identitet
 • Församlingen
 • Ge vidare
 • Vad händer efter döden?

Vi lyssnar på ett föredrag ca 45 min varvat med samtal, frågor och en avslutande bönestund. Välkommen med på plats i vårt kapell eller via Facebook. 

]]>
<![CDATA[INSTÄLLT - Det Finns Hopp - Sebastian Stakset]]> Thu, 05 Mar 2020 00:21:00 +0100

OBS - SE HIT!! Arbetsgruppen för eventet har beslutat att ställa in kvällen med Sebastian Stakset pga regeringens beslut om förbud för allmänna samlingar som överstiger 500 personer. Vi återkommer med nytt datum senare.

]]>
<![CDATA[Bön- och fasta]]> Mon, 13 Jan 2020 18:15:00 +0100

Församlingsledningen välkomnar dig att vara med i bön- och fasteperioden 13/1-2/2
Vi vill fokusera på Honom som är störst och söka Hans ansikte och närvaro men också söka Hans hjärta och vägar för oss. Vi tror att hjärtats bön öppnar dörrar för en ljus framtid och att stå tillsammans ger enhet och större genomslag. Att fasta är ett viljebeslut att avstå något och få mer tid att vara med Gud själv, att lyssna till Honom och prata med Honom. Vad vi avstår kan vara olika, mat, godsaker, tv, sociala medier, umgänge med vänner – bara det ger utrymme för mer tid och fokus på din relation till Honom. Att fasta påverkar ditt eget inre liksom i den osynliga andevärlden. Jesus uppmanar oss faktiskt att be och fasta i Matt 6.
(Läs gärna Matt 6:6-8, Matt 7:7-8, Jak 5:16, Esra 8:21-23, Apg 12:5-11, Matt 6:16-18)

"I Guds närhet" är årets tema i församlingen och vi vill givetvis att det får vara i centrum dessa veckor, att vi praktiserar det gemensamt i samlingar och i vår enskildhet, samt att vi ber ut det för vår församling och oss som individer. Guds närhet är själva utgångspunkten - den förändrar och förvandlar.

Vi vill också ha olika fokus för varje vecka;
Vecka 3, 13/1-19/1. Fokus på vår stad Gävle. Vi ber att hela vår stad ska beröras av Guds närhet. Vi välsignar de olika församlingarna, vi ber för behov i staden och dem i ledande ställning. Vi ber också för skolor, arbetsplatser och näringsliv samt familjer, media och kultur- och idrottsvärlden. Tillsammans med kyrkorna i stan möts vi till lunchbön och kvällsbön i de olika kyrkorna, se separat schema. Matt 15:13-16. Joh 17:21-23. Kol 3:12-14

Vecka 4, 20/1-27/1. Fokus på våra enskilda liv. Vi ber att vi alla ska bli berörda av Hans närvaro, att vår egen Gudsrelation ska fördjupas, att vi får växa i vår identitet i Kristus, att de gåvor vi har kommer i större funktion. Vi ber för behov i våra egna liv eller våra familjers liv, men också för våra vänner och de vi har närmast oss. Vi ber om personliga genombrott, helanden och mirakel (ekonomiskt, andligt, mentalt, fysiskt, socialt etc.). Allt får plats och Gud hör bön! Joh 4:10,14-15. Matt 11:28-30. Ef 1:17-23. Matt 28:18-19.

Vecka 5, 28/1-2/2. Fokus på vår församling. Vi ber att hela församlingen kommer djupare in i Guds närvaro, att vi får samlingar där den Helige Ande trivs, Guds ord predikas och människors liv blir förvandlade. Vi ber att vi får ge Guds kärlek vidare och växa i antal. Vi ber också för pastorer, ledare och volontärer, härbärget, förskolan, HEAB, ungdomar, barn, ungdomar och alla andra som berörs av församlingens verksamhet. Vi ber att allt vi gör och kommer att göra under 2020 får vara initierat och lett av Gud och att Han får öppna och stänga dörrar. Vi ber om Guds kraft, smörjelse och vishet. Matt 15:13-16. Gal 6:2. Apg 2:2-4,17-21.

Det kommer även att skickas ut andakter och böneämnen via mail och sociala medier (@hedvigslundskyrkan). Så håll utkik! Om du inte brukar få våra utskick eller är osäker om din mailadress finns hos oss, är du välkommen att maila in den till oss: info@hedvigslundskyrkan.se.

Slutligen: Vi vet att Guds tankar för oss personligen och som församling är så mycket större än våra egna och att Han vill hjälpa oss nå dem! Din och vår gemensamma styrka finns i intimiteten med Honom. Du bestämmer själv hur mycket du deltar och avstår, men vi vill uppmana dig att vara med! Det kommer att få betydelse både för dig och din omgivning.

I kärlek och tro, församlingsledningen

]]>
<![CDATA[Förskollärare]]> Thu, 19 Dec 2019 08:49:00 +0100

Förskollärare

Hedvigslunds förskola


Hedvigslunds förskola byggdes och öppnade Maj 2013. Det är en mindre förskola med plats för 38 barn. Hedviglunds förskola har som målsättning att varje barn ska utveckla sin identitet, nyfikenhet, förmåga att lyssna, berätta, leka och lära, detta i en trygg miljö där alla blir sedda. Läroplanen för förskolan (Lpfö-98) utgör grunden för vår verksamhet, varje människas lika värde oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning.

Förskolan är en del av Hedvigslundskyrkan och byggnaden innehåller en fullstor sporthall. I förskolans närhet finns grönområden, skogspartier och parkområden.

Hedvigslunds förskola har en hälsoprofil med tre huvudsakliga områden;
- Grundlägga en förståelse för matens betydelse och fysisk aktivitet.
- Grundlägga ett intresse för natur och miljö.
- Grundlägga en förståelse för kristen tradition.

Nu söker vi en förskolelärare som vill vara med i det fortsatta arbetet i att utveckla vår förskola.

Anställningsvillkor: Tillsvidare, heltid

Kvalifikationer: Legitimerad förskollärare

Övriga meriter och utbildningar: Erfarenhet av arbete på förskola.

Sista ansökningsdag: 12 januari 2020

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Lön: Fast månadslön enligt avtal och överenskommelse


Övriga upplysningar:
Har du frågor om tjänsten kontakta gärna:
Förskolechef Britt-Inger Olsson 070 6088963

Ansökningshandlingar och CV skickas med e-post eller vanlig postgång till:

Skicka din ansökan till Ulla Waxin ulla.waxin@gmail.com eller

Hedvigslunds förskola
Liljevägen 3 80265 Gävle

 

]]>
<![CDATA[Volontärsdag och fest]]> Sun, 15 Dec 2019 15:35:00 +0100

Välkommen på viktig och inspirerande Volontärsdag lördag 11 januari!


Först träffas alla råd och arbetsgrupper för en gemensam workshop kl 12-17. I den kommer vi att kika på hur vi tillsammans kan arbeta under 2020 mot vår gemensamma vision. Det blir både arbete med strukturfrågor och förbättrad samordning. Varje råd kommer bla kunna arbeta med sitt årshjul. Wokshopen leds av Jonas Hofvenstam.


Sedan, kl 17:30 har en stor Volontärsfest! Vi som församling vill verkligen tacka er alla som gör olika volontärinsatser i vår kyrka. Ni bär sopor, kokar kaffe, möter våra ljuvliga barn, stöttar gäster på Härbärget, hälsar på äldre som inte orkar gå själv och mycket, mycket annat. Nu vill vi ta med er på en fest som förhoppningsvis ger er uppmuntran. Kostnaden är blygsamma 30:-/person. Festen leds av Fredrik Milde.

Anmäl dig här:

https://forms.gle/JgzQCEouVqHFqDvA9

]]>
<![CDATA[Jul i Hedvigslund]]> Fri, 29 Nov 2019 14:20:00 +0100

"För ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste." (Jesaja 9:6)

Kyrkan står öppen för dig, oavsett vem du är! Varje söndag i advent vill vi tända hoppets låga som julen står för.

1:a advent

11:00 Adventsgudstjänst

2:a advent

14:00 Julbazar med café, försäljning och insamlingar till Hedvigslundskyrkans sociala arbete.
16:00 Julkonsert med Hedvigslundskyrkans musiker och sångare.


3:e och 4:e advent

16:00 Adventsgudstjänst

]]>
<![CDATA[Konsert: We will Go - Watoto]]> Fri, 08 Nov 2019 13:22:00 +0100

Välkommen på en färgsprakande konsert med barnkören Watoto från Uganda! Hedvigslundskyrkan 20 november 18:00

Fulla av förväntan ger vi dig möjligheten att uppleva Watotos barnkör som presenterar sitt senaste album «We Will Go».

Barnen delar med sig av sina personliga historier och ger dig lovsång från Uganda - LIVE! Du får se hur Guds kärlek förvandlar liv runt om hela världen.

Watotos barnkör har sedan 1994 rest världen runt och delat med sig av budskapet om hopp för Afrikas mest sårbara barn och kvinnor. Nästan varje dag på året har kören en konsert någonstans i världen. Det gör att tusentals människor får möta våra framtida världsledare. Människor får uppleva deras stora leende och varma kramar. Barnen har privilegiet att
kunna säga: "Det är möjligt att vara glad, le och ha hopp trots dina omständigheter. Bara se på vad Gud har gjort för mig."
Utan att själv åka till Afrika så finns det inget bättre sätt att uppleva allt det goda som Gud gör genom Watoto än att möta
barnen och höra deras historier.

]]>
<![CDATA[Testa Alpha!]]> Thu, 07 Nov 2019 17:24:00 +0100

Alpha är en introduktionskurs i kristen tro. Under ett antal tisdagkvällar kommer vi att studera och samtala om Jesus finns/funnits och om det har någon betydelse för oss idag. Varje kväll består av att vi äter tillsammans, lyssnar på ett föredrag och har ett samtal i grupp. Stor vikt läggs vid samtalet där du får möjlighet att ställa frågor eller påstå saker som du själv tycker.

VEM ÄR ALPHA TILL FÖR? Grundkursen är en introduktionskurs i kristen tro, det betyder att du inte behöver ha några förkunskaper i för att kunna hänga med. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken och vill veta mer. Alla, oavsett social status, bakgrund eller tro är välkommen.

VILL DU VETA MER OM ALPHA? Kom på prova-på-gången! Den första kvällen är gratis. Introduktionskvällen följer samma schema som en vanlig gång, dvs mat, föredrag och gruppsamtal, men under introduktionen kommer vi berätta mer om kursupplägget och du får möjlighet att ställa frågor om kursen.

VAD KOSTAR DET? Kursen kostar 600 kr (studentpris 300 kr). I priset ingår även kursmaterial och mat.

NÄR? tisdagar kl 18:00 – 20:00 med start 26 november. Vi kör 4 tisdagar före jul, tar ett uppehåll och fortsätter sedan under januari och februari.

VAR? Hedvigslundskyrkan Liljevägen 3, Gävle

ANMÄLAN? Anmäl dig i formuläret längst ned på den här sidan

]]>
<![CDATA[Trofén 50 år!]]> Mon, 26 Aug 2019 12:39:00 +0200

I år är det 50 år sedan ungdomskören Trofén i pingstkyrkan Gävle bildades. Det firar vi med en reunion helgen 26-27 oktober. Vi vill gärna att just du kommer och minns, sjunger och träffar andra troféare! Flera av ledarna kommer: Ingvar, Håkan, Lisbeth, Carin, Rode, Monika, Lili och Stefan. Och flera av musikerna.

Anmälan

Sista anmälningsdag 13/10. Anmäl dig så här: (behövs för festmiddagen)

Skicka ett mejl till 
trofen@hedvigslundskyrkan.se (utan accent på e)
Ha med detta i din anmälan:
-Namn
-mejladress (så vi kan skicka noter digitalt inför helgen) 
-Eventuell specialkost, allergi m.m.


Dessutom:
Skriv gärna en favoritsång från din tid i Trofén och mejla gärna trofébilder som vi kan visa under helgen.

Swisha 275 kr för festmiddag och övriga omkostnader till 1234 711 305 (Pingstförsamlingen Gävle). Eller via bankgiro 491-0238. Skriv Trofén 50 år och ditt namn. Betala före Troféhelgen.

Vi räknar med att du ordnar övernattning själva men vid behov finns möjlighet till att övernatta i kyrkan (typ luftmadrass) och enkel frukost. Meddela det isåfall. 

Hedvigslundskyrkan ligger på Liljevägen 3, bakom högskolan.

Tider

Lördag 26 oktober: 
Kl 11-13: drop-in (möjlighet att köpa lätt förtäring)
Kl 13 Start. Vi sjunger gamla trofésånger, umgås, fikar och har trevligt och minns
Kl 18 Middag och festkväll, minnen, berättelser, bilder osv! 
Söndag 27 oktober:
Kl 9 Återsamling. Vi sjunger igenom de sånger vi ska sjunga på gudstjänsten
Kl 11.00 Gudstjänst med trofésånger, berättelser osv.

]]>
<![CDATA[One Way Conference 2019]]> Mon, 15 Jul 2019 15:52:00 +0200

Den 27-29 september anordnar vi återigen ungdomskonferensen One Way Conference! Vi ser fram emot en fantastisk helg med gudstjänster, undervisning, lovsång, happenings och riktig feststämning då hundratals ungdomar från vår region samlas i kyrkan. Var gärna med och be för konferensen; alla förberedelser, deltagare och medverkande.

Årets tema - first love

I’ll give you a new heart. I’ll put a new spirit in you. I’ll cut out your stone heart and replace it with a red-blooded, firm-muscled heart. Then you’ll obey my statutes and be careful to obey my commands. You’ll be my people! I’ll be your God!' Ezekiel 11:16-20 (MSG)

Årets tema handlar om den första kärleken till Gud, då han får omforma våra hjärtan och skapa ett nytt liv i oss.
Den första kärleken handlar om förälskelse, om passion, om tacksamhet och förundran. Det är en kärlek som vi inte tror är menad att tonas ut. Förälskelsen till Gud innebär inte bara ett frälsningstillfälle, utan kan få pågå och till och med bli starkare genom livet. Liksom hjärtat pulserar stadigt i en jämn rytm vill Gud föra oss in i Hans hjärtas rytm.

Mer info och anmälan finns på konferensens hemsida

]]>
<![CDATA[Ett år med Gud]]> Wed, 10 Jul 2019 21:22:00 +0200

En relation kan befinna sig på så många olika nivåer. En relation mellan människor kan vara ytlig, öppen, djup, omsorgsfylld, manipulerande osv. På samma sätt kan faktiskt vår relation med Herren vara. Som församling vill vi försöka skapa förutsättningar för att 2019 ska kunna bli ett år med Gud. Vi vill stötta varandra i den relation vi, var och en, har med vår skapare. En av de mest grundläggande delarna i en relation är att kunna umgås eller ”hänga” som det heter. Det kan vi faktiskt öva på med Gud. De vanligaste sätten att umgås med Gud på är genom att Läsa Ordet och ge egen Tid med Gud.

Under 2019 kan du få en fördjupad relation med Gud. Efter ett år är jag övertygad om att du kommer att kunna höra Hans röst tydligare, upptäcka hur Guds rike fungerar och till och med lära känna dig själv bättre. Häng med på resan!

Läsa Ordet:
Det finns många sätt att läsa bibeln på och i kyrkan kommer vi 2019 att predika oss igenom hela bibeln! Vi kommer att följa vissa personer lite extra och nedan hittar du vilka kapitel du kan läsa för att hänga med. Det kommer också att annonseras minst 10 bibelstudier som fördjupar den gångna söndagens predikan. Listan nedan kommer att fyllas på under året. Genom att läsa och höra Ordet, lär du känna Guds karaktär.

Vecka 1, - 1Mos kap 1-5; Adam
Vecka 2, - 2 Mos kap 2-6; Mose
Vecka 3, - 3 Mos kap 4-5, 8-10; Aron
Vecka 4, - 4 Mos kap 22-23, 32, 34-35; Bileam
Vecka 5, - 5 Mos kap 6, 8, 10, 15, 34; Eleasar
Vecka 6, - Josua kap kap 1-3, 6-7, 11; Josua
Vecka 7, - Domarboken kap 2, 4, 6-8; Gideon
Vecka 8, - Rut kap 1-4; Rut
Vecka 9, - 1 Samuelsboken kap 14, 18-20, 31; Jonathan
Vecka 10, - 2 Samuelsboken kap 4-5, 7-9; Mefivoshet
Vecka 11, - Kungaböckerna, 1 Kung kap 3, 6-7, 10-11; Salomo
Vecka 12, - Krönikerböckerna, 1 Krön 14-18; David
Vecka 13, - Ester kap 3-7
Vecka 14, - Job kap 1-3, 40-42
Vecka 15, - Psaltaren kap 2, 8, 25, 32 och 63  
Vecka 16, - Ordspr 3-4, 8-9
Vecka 17, - Höga visan 2-5
Vecka 18, - Jesaja 49-53
Vecka 19, - Jeremia kap 7, 14, 20, 22
Vecka 20, - Klagovisorna kap 2-5
Vecka 21, - Hesekiel kap 34-37
Vecka 22, - Daniel kap 1-4
Vecka 23, - Hosea kap 10-13
Vecka 24, - Joel kap 1-3
Vecka 25, - Amos kap 7-9, Obadja kap 1
Vecka 26, - Jona kap 1-4
Vecka 27, - Mika kap 3-5, 7
Vecka 28, - Nahum kap 1, Habackuk kap 2, Sefanja kap 2-3
Vecka 29, - Haggai kap 1-2, Sakarja kap 9-12
Vecka 30, - Malaki kap 1-4
Vecka 31, - Matteus kap 4-7
Vecka 32, - Markus kap 6-9
Vecka 33, - Lukas kap 21-24
Vecka 34, - Johannes kap 11, 14, 15, 17
Vecka 35, - Apostlagärningarna kap 2-3, 12, 16
Vecka 36, - Romarbrevet kap 6, 12, 14-15
Vecka 37, - 1 Korinthierbrevet kap 12-13, 2 Kor 4-5 
Vecka 38, - Galaterbrevet kap 3-4, Efesierbrevet kap 4-6 
Vecka 39, - Filipperbrevet kap 3-4, Kolosserbrevet 1-2
Vecka 40, - 1 Thessalonikerbrevet kap 1-5
Vecka 41, - Titusbrevet kap 1-3, Filemon kap 1
Vecka 42, - Hebréerbrevet kap 6-10
Vecka 43, - Jakobs brev kap 1-5
Vecka 44, - 1 Petrusbrevet kap 1-2, 1 Joh kap 3-4 
Vecka 45, - Uppenbarelseboken kap 1-6
Vecka 46, - Uppenbarelseboken kap 7-13
Vecka 47, - Uppenbarelseboken kap 14-22

Vill du däremot läsa hela bibeln under 2019 rekommenderar vi att du följer Youversions bibelläsningsplan ”Att läsa Guds berättelse”. Du hittar den i gratisappen som kan laddas ner till din telefon. Vill du läsa på din dator eller läsplatta kan du gå in på: https://www.bible.com/sv/ och aktivera bibelläsningsplanen.

 

Tid med Gud:
När du har din dagliga bönestund med Gud kan du utforma den på olika sätt. Du kan läsa redan skrivna böner eller be med egna ord. Några olika sätt att umgås med Gud kan vara att

 • • Lova – Tacka – Lyssna – Be. Se vidare nedan.
  • Använda ”Tio steg vid förbön”. Eget dokument som kan följas för en lite längre stunds förbön.
  • Läsa en skriven bön. Ex från Psaltaren eller Jesusbönen: ”Herre Jesus Kristus, Guds son, förbarma dig över mig.”
  • Fri formulering, Gud vill gärna höra dina egna ord 

Lova
I Psalm 66:1-2 står det ”...Hylla Gud, hela jorden! Lovsjung Hans namns ära! Höj en lovsång till Honom!” Du kan börja med att sjunga eller läsa en lovsång till Gud. På detta sätt lyfter du Gud i ditt liv och i din omgivning. Du kommer också ifrån din egen situation, för en stund, och fokuserar på Honom som är kärleken själv.


Tacka
Ett annat sätt att få bort tankarna kring din roll i relationen till Gud är att börja tacka. Du kan tacka för att du har en säng att sova i, att du fått mat för dagen, att Gud är mäktig osv. När du tackar Gud för det du faktiskt har växer din medvetenhet om Guds godhet. 


Lyssna
Nu kan du fråga Herren om det är något särskilt som Han vill att du ska be för. Om du vill ta en lite längre stund kan du få hjälp att lyssna in Herrens tilltal genom att följa ”Tio steg vid förbön”.


Be
Det som du hört från Gud är det nu dags att be för. Du kan också följa en lista med ärenden som du har skrivit ner på ex din telefon. Om det finns nedskrivet är det också enkelt att också notera när bönesvaret har kommit.

]]>
<![CDATA[Next Level]]> Wed, 10 Jul 2019 10:18:00 +0200

Obs! Ändrade datum på första helgen!

Vi vill till nästa nivå :) så nu fortsätter vi utbilda alla ledare!


För att nå visionen att "Alla Gävlebor måste få en rimlig chans att tacka ja till Jesus" behövs många, många volontära ledare. Vi har under vintern låtit 30 ledare gå första omgången och nu öppnar vi anmälan för nästa!


Det gäller Livsgruppsledare, Volontärgruppsledare mfl, mfl.


4 tillfällen kommer vi att åka iväg och ha utbildningspass, förbön och gemenskap under nästa höst/vinter. Tillfällena är 18-20/10, 15-16/11, 17-19/1 och 27-29/3. Allt till självkostnadspris. Anmäl dig till monica.hofvenstam@gmail.com senast 18/8.

Obs! Ändrade datum på första helgen!

]]>
<![CDATA[Församlingsläger 2019 - ”Familj”]]> Fri, 28 Jun 2019 13:19:00 +0200

Välkommen till årets församlingsläger på Dalagården!
Det blir dagar präglade av gemenskap, gudstjänster, lek och undervisning.

Årets tema ”familj” handlar om både den stora och den lilla familjen. Vi är alla delar i Guds familj och den här helgen vill vi lyfta perspektivet till att stärka oss både i våra liv och i vår gemenskap. Tillsammans kan vi utföra Guds missionsbefallning till vår värld!

Gäster och huvudtalare under helgen är Stefaan och Trudie Hugo.
Lägret börjar fredag 6/9 med incheckning från klockan 16:00 och slutar söndag efter gudstjänsten klockan 10:00.

För prisuppgifter, klicka här

Länk till anmälan

Anmälan är öppen för alla, oavsett om du är med i församlingen eller inte!

]]>
<![CDATA[Årets sommarpratare 2019]]> Wed, 12 Jun 2019 08:00:00 +0200

Sommaren är definitivt här och vi i Hedvigslundskyrkan vill gärna få presentera de som predikar för oss under denna ljuva sommartid. 

Sommarpredikanterna kommer att följa våra föreslagna texter i bibelläsningsplanen "Ett år med Gud". Men, de har också frihet att utgå från något de upplever att Herren lägger på deras hjärtan. 

Sommar-Gudstjänsterna (23/6-25/8) kommer att hållas i vår entré kl 18:00 förutom den 4/8 då tiden är kl 11:00. 

De som predikar är:

23/6 - Samuel Nilsson
30/6 - Alf La Fleur
7/7 - Johanna Séwon
14/7 - Oliver Séwon
21/7 - Jonas och Monica Hofvenstam
28/7 - Oliver Séwon
4/8 - Per Sjöberg
11/8 - Anna-Sara Bergwall
18/8 - L-G Persson
25/8 - Fredrik Arwehed

]]>
<![CDATA[Påsken i Hedvigslundskyrkan]]> Wed, 10 Apr 2019 16:36:00 +0200

Välkommen till kyrkan i påsk! Budskapet om Jesus är till för alla människor. Du kan få finna tro, hopp och kärlek i det som Gud har gjort för dig!

"Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid. Genom hans sår blir vi helade." - Jesaja 53:4-5

Skärtorsdag 19:00 Getsemanestund

Påskafton 19:00  Knytisfest och musikkväll med Erik Stenlund och band. Anmäl hur många som kommer till info@hedvigslundskyrkan.se

Påskdagen 16:00  Gudstjänst, predikan Johanna Sewón

]]>
<![CDATA[Ny Ungdomspastor!]]> Tue, 05 Mar 2019 17:26:00 +0100

Är DU vår nya pastor?

Talar Gud till dig om Gävle? Vil du ge alla unga i Gävle en chans att möta Jesus? Vill du leda vårt ungdomsteam och träna unga ledare till lärjungar? Vill du presentera världens bästa budskap på ett modernt sätt? Då kan du vara vår nya ungdomspastor.


Arbetsplats 

Hedvigslundskyrkans vision är "Alla Gävlebor måste få en rimlig chans att tacka ja till Jesus" Församlingen har idag 12 unga ledare och 60-70 som berörs av tonårsarbetet. Vi har en årlig konferens kallad One Way Conference som drar ca 200 ungdomar och är under tillväxt.


Arbetsbeskrivning

Huvuduppgiften blir att vara verksamhetsansvarig för vårt ungdomsarbete. Du leder och strukturerar utvecklingen av våra unga ledare och samordnar volontärer och projektgrupper. Förutom ett starkt focus på tonåringar i och utanför kyrkan finns det också möjlighet att kombinera med ett annat område beroende på vad du brinner för. Exempelvis; Unga vuxna, Sport, Lovsång eller Mellanstadiebarn.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som älskar ungdomar och som upplever en kallelse från Gud att arbeta i församling. Du ska ha goda ledaregenskaper och vara strategisk i planering av verksamheter och gärna tycka om konferenser. Du bör ha gått minst 1-årig bibelskola eller teamträningsskola.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid (100%) Tillträde 1 sept 2019 eller efter överenskommelse. 


Frågor och ansökan sker till Fredrik Arwehed, föreståndare. fredrik@hedvigslundskyrkan.se, 073-047 77 43, senast 31/3.

]]>
<![CDATA[En Säng]]> Sun, 27 Jan 2019 10:36:00 +0100

Snart öppnar En Säng!

Vi har sedan början på 2018 planerat starta ett Härbärge här i Gävle. Det kommer att ligga på Boothsgatan 1, i RIA:s lokaler och ha öppet onsdag - söndag natt. Preliminärt invigningsdatum blir 8/2. 

Vill du vara med och hjälpa till? Det kommer att vara två volontärkvällar för mer info i vår kyrka. 11/2 och 18/2 kl 18:30. 

Välkommen!!

]]>
<![CDATA[Är DU vår nya förskollärare?]]> Wed, 09 Jan 2019 18:34:00 +0100

Hedvigslunds förskola anställer nu en ny förskollärare. Är det du?

Hedvigslunds förskola
Hedvigslunds förskola byggdes och öppnade Maj 2013. Det är en mindre förskola med plats för 38 barn. Hedviglunds förskola har som målsättning att varje barn ska utveckla sin identitet, nyfikenhet, förmåga att lyssna, berätta, leka och lära, detta i en trygg miljö där alla blir sedda. Läroplanen för förskolan (Lpfö-98) utgör grunden för vår verksamhet, varje människas lika värde oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller sexuell läggning.


Förskolan är en del av Hedvigslundskyrkan och byggnaden innehåller en fullstor sporthall. I förskolans närhet finns grönområden, skogspartier och parkområden.

Nu söker vi en ny förskollärare som vill vara med i det fortsatta arbetet i att utveckla vår förskola.

Hedvigslunds förskola har en hälsoprofil med tre huvudsakliga områden;

-        Grundlägga en förståelse för matens betydelse och fysisk aktivitet.

-        Grundlägga ett intresse för natur och miljö.

-        Grundlägga en förståelse för kristen tradition.

Förskolans hemsida:
www.hedvigslundsforskola.se

Urval:
Vi kommer använda oss av löpande urval, vilket innebär att intervju och anställning kan ske innan ansökningsdatumet
gått ut, så kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsvillkor: Tillsvidare, heltid

Kvalifikationer: Legitimerad förskollärare

Övriga meriter och utbildningar: Erfarenhet av arbete på förskola.

Sista ansökningsdag:  31 januari 2019

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Lön: Fast månadslön enligt avtal och överenskommelse

Övriga upplysningar:

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna:

Förskolechef Annelie Sedin
073 5468005

Ansökningshandlingar och CV skickas med e-post eller vanlig postgång till:

Skicka din ansökan till
forskolechef@hedvigslundsforskola.se

eller

Annelie Sedin
Hedvigslundskyrkan
Liljevägen 3
80265 Gävle

senast den 31 januari 2019.

 

 

 

]]>
<![CDATA[Bring me to Church]]> Sat, 05 Jan 2019 22:13:00 +0100

Hej! 

Nu finns det en möjlighet att både skjutsa och bli skjutsad till Gudstjänsterna i Hedvigslundskyrkan. Vi kartlägger just nu behovet och du får gärna höra av dig till info@hedvigslundskyrkan.se med både behov och om du har plats över.

Tala gärna om var du bor så kommer en av församlingsledarna att börja lägga pussel..! Målet är att fler än 20 personer fler kan komma till våra Gudstjänster.

Vi ses i kyrkan ;) 

]]>
<![CDATA[Hälsning från vikarierande ungdomspastorn]]> Fri, 04 Jan 2019 21:36:00 +0100

Hej på er, älskade församling!

I vår tar Ricky en välförtjänad pappaledighet, och under den
tiden kommer jag att kliva in i rollen som ungdomspastor. Det är med ett
ödmjukt hjärta och stor förväntan på Gud som jag börjar jobba tillsammans med Fredrik, de andra medarbetarna, ungdomsledarteamet och alla er andra. Efter att ha gått bibelskolan ”Teamträningsskolan” läsåret 2017/18 med praktik här i församlingen känner jag mig redan varmt välkomnad och hemma i teamet, vilket är en stor trygghet.

Att arbeta i en församling, oavsett om det är ett vikariat
eller en tillsvidareanställning, ser jag som en stor och viktig uppgift. Jag
har förstått hur stort och konstant behovet är av att omgärda sig med andra
människor, mentorer och förebedjare. Men framförallt vet jag hur beroende jag är (oavsett anställning och livssituation) av Guds ledning och kärlek, Hans
andes tröst, stöd och närvaro. Därför är jag oerhört tacksam för alla förböner
jag kan få.

Jag är övertygad om att vi redan är på väg in i en tid som
församling där människor kommer hitta sin plats i kroppen, bli utrustade av Gud och få kraft och inspiration in i sina tjänster. Du och jag, vi är alla oerhört
viktiga för Guds verk. Tillsammans kommer vi att få se Guds rike utbreda sig
ännu mer i vår stad, i vår församling och i våra liv, när vi håller oss nära
Honom och låter hans kärlek och försoningsverk förvandla oss. 

Och jag är övertygad om att han ska slutföra det goda verk han har börjat i er,
fram till Kristus Jesus dag.

Filipperbrevet 1:6

'Jag är övertygad om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som finns nu eller som kommer att finnas i framtiden, varken krafter i höjden eller i djupet eller något annat i skapelsen kan skilja oss från Guds kärlek
i Kristus Jesus, vår Herre.'

Romarbrevet 8:37-39

Med varma hälsningar /Oliver Sewón, vik. ungdomspastor
oliver@hedvigslundskyrkan.se
]]>
<![CDATA[Bönevecka]]> Wed, 29 Aug 2018 15:29:00 +0200

Vecka 36 satsar vi på att be för Gävle som stad och alla dess innvånare! Under veckan kan du vara med på olika platser både lunch och kvällstid. 

På luncherna tis-fre serveras det soppa i Betlehemskyrkan 12. Efter ca 30 minuter blir samling i kyrksalen för gemensam bön. Kvällstid samlas vi i olika kyrkor:

Mån 19:00 Kingdom Life Churc ansvarar i Frälsningsarmén

Tis 19:00 Bönetimmen i Hedvigslundskyrkan

Ons 19:00 Bön- och Lovsång i Korskyrkan

Tor 19:00 Bön hos Frälsningsarmén

]]>
<![CDATA[Next Level]]> Tue, 10 Jul 2018 08:34:00 +0200

Vi vill till nästa nivå :) så nu utbildar vi alla ledare!

För att nå visionen att "Alla Gävlebor måste få en rimlig chans att tacka ja till Jesus" behövs många, många volontära ledare. Nu har vi en utbildning som vi erbjuder alla som tar eller vill ta lite extra ansvar. 

Det gäller Livsgruppsledare, Volontärgruppsledare mfl, mfl. 

4 tillfällen kommer vi att åka iväg och ha utbildningspass, förbön och gemenskap under nästa höst/vinter. Tillfällena är 12-14/10, 23-24/11, 18-19/1 och 5-6/4. Allt till självkostnadspris. Anmäl dig senast 1/8.

Ta chansen att växa som människa och ledare! Anmäl dig på info@Hedvigslundskyrkan.se idag.

 

 

 

]]>
<![CDATA[Församlingsläger 17-19 Aug]]> Mon, 18 Jun 2018 09:08:00 +0200

Välkommen med till Hedvigslundskyrkans stora församlingsläger den
17-19 augusti på Dalagården.

Hela helgen kommer vi att lära oss mer om Jesus, äta
gott, umgås och inspireras inför nästa skede i församlingens utveckling.

Det blir info om kommande satsningar, gemensamma aktiviteter och tid för att
söka Gud. På lördagkvällen besöker Robert Stenstrand oss från Lifecenter
Church i Västerås.

 

Priser 

  fredag-söndag lördag-söndag lördag
Vuxen 600 500 200
Studerande 400 300 150
Barn 5-18 100 75 50
Barn under 5 0 0 0

Vuxen med eget boende

500 400 200

Student med eget boende

300 200 150

Barn 5-18 med eget boende

100 75 50

* Betalar för max 2 barn

Incheckning blir från fredag 17:e kl 17:00. Lägret avslutas söndag 19:e ca
kl 15:00

 

Anmälning

Klicka nedan och gör anmälan för dej eller för din familj.
Till anmälningssidan >>

]]>
<![CDATA[Öppet hus - prova på Pickleball!]]> Wed, 16 May 2018 15:39:00 +0200

Pickleball är en sport som är helt ny i Sverige! Det är en perfekt aktivitet för hela familjen - ung som gammal. Nu har du chansen att prova på detta i Hedvigslundshallen. Välkommen!

]]>
<![CDATA[Outreach för alla!]]> Wed, 09 May 2018 11:17:00 +0200

Söndag den 3 juni åker vi som församling till Örbyhus för
att ta hand om Gudstjänsten i Equmeniakyrkan.

Klockan 9:00 kan du hoppa på en förbeställd buss här från Hedvigslundskyrkan. På plats i Örbyhus så leder vi
tillbedjan, delar livet, predikar och bjuder in till respons. Efter Gudstjänsten åker vi till någon naturskön plats, äter medtagen picknickkorg och
spelar fotboll och kubb. Bussen vänder åter mot Gävle vid 15-tiden. Pris för
bussen Ä 50:- Du får gärna anmäla dig på info@hedvigslundskyrkan.se så att
vi vet att alla får plats på bussen.

Vi räknar med att Jesus den här dagen får uppmuntra dig och
många Örbyhusbor!

]]>
<![CDATA[Påsken i Hedvigslundskyrkan]]> Fri, 23 Mar 2018 16:39:00 +0100


Påsken är snart här! Det är årets klart största helg för oss som vill följa Jesus. Det handlar om den slutgiltiga försoningen mellan Gud och människa, den
kraftfullaste kärlekshandlingen som någonsin genomförts. Gud har genom Kristus sträckt ut sin hand så vi och alla jordens människor är nu försonade med skaparen. Om vi bara tar emot…

Om vi då var Guds fiender men blev försonade med honom genom hans Sons död, så kan vi därför, när vi nu är försonade, också vara säkra på att vi blir räddade genom hans liv. Men inte nog med det, vi är stolta i Gud genom vår Herre Jesus Kristus, genom vilken vi har fått försoningen.

Romarbrevet 5:10-11 (NUBibeln)

Vi i Hedvigslundskyrkan kommer att fira detta såklart :)

Skärtorsdag 29/3 19:00

Skärtorsdagskvällen kan den som vill vara med på en Passionsandakt med nattvard i Betlehemskyrkan här i Gävle.

Långfredag 30/3 17:00

På fredagen blir det ett evenemang här i kyrkan med filmvisning (både film för barn och vuxna), Korsvandring i vår kyrka och en appell för alla som vill vara med.

Påskafton 31/3 18:00

Påskfest! God mat, mycket skratt, en del allvar. Som kyrka firar vi att Jesus både dött och uppstått. Vi arrangerar detta som ett knytkalas och vi vill att du anmäler dig på info@hedvigslundskyrkan.se så att vi får lite koll på behovet av stolar, bord mm. Sista anmälningsdagen är ons 28/3.

Påskdagen 1/4 16:00

Han är verkligen uppstånden! Härlig Gudstjänst med tillbedjan, livsberättelser,
predikan, respons och gemenskap. Lennart Pettersson kommer att predika för oss om Jesu uppståndelse.

Vi ses i påsk!

]]>
<![CDATA[Volontärmässa]]> Thu, 22 Feb 2018 16:07:00 +0100

Välkommen att se vad Hedvigslundskyrkan arbetar med volontärt! Du kan vara med och göra en insats som faktiskt har stor betydelse för andra människor. Många av våra råd kommer att ha en liten utställning och visa vad de gör för Gävlebor och människor i andra länder.

Under denna förmiddag kommer du också helt gratis kunna testa den nya flugan Pickleball! Ett bollspel som kan spelas som familj, kompisar eller varför inte grannar?

Lördag 10/3 09:30 – 12:30. Välkommen!

]]>
<![CDATA[Alpha- en grundkurs i kristen tro]]> Thu, 22 Feb 2018 14:40:00 +0100

Alpha är en åtta veckor lång introduktionskurs i kristen tro. Under åtta onsdagsluncher kommer vi att studera och samtala om Jesus funnits och om det har någon betydelse för oss idag. Varje lunch består av att vi äter tillsammans, lyssnar på ett föredrag och har ett samtal i gruppen. Stor vikt läggs vid samtalet där du får möjlighet att ställa frågor eller påstå saker som du själv tycker.

VEM ÄR ALPHA TILL FÖR?
Grundkursen är en introduktionskurs i kristen tro, det betyder att du inte behöver ha några förkunskaper i för att kunna hänga med. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken och vill veta mer. Alla, oavsett social status, bakgrund eller tro är välkommen med!


VILL DU VETA MER OM ALPHA?
Kom på prova-på-gången! Den första lunchen är gratis. Lunchen följer samma schema som en vanlig gång, dvs mat, föredrag och gruppsamtal, men under introduktionen kommer vi berätta mer om kursupplägget och du får möjlighet att ställa frågor om kursen.


VAD KOSTAR DET?
Kursen kostar 400 kr (studentpris 200 kr). I priset ingår även kursmaterial och lunch vid alla kurstillfällena.


NÄR?
Åtta onsdagar kl 11:30-13.00 med start 14 mars.


VAR?
Hedvigslundskyrkan Liljevägen 3, Gävle


Anmälan

Maila info@hedvigslundskyrkan.se med namn och kontaktuppgifter.

]]>
<![CDATA[Föräldrabrunch med Cajsa Tengblad]]> Wed, 14 Feb 2018 15:32:00 +0100

Inte perfekt - men ändå helt ok är rubriken för en föreläsning som riktar sig till föräldrar eller andra vuxna som arbetar med barn.

24 april 09:30 till 12:00

MER INFO

]]>
<![CDATA[Andens frukter]]> Thu, 01 Feb 2018 10:47:00 +0100

Under februari kommer vi i Hedvigslundskyrkan att prata om
hur vi kan utvecklas som människor. Det handlar om vår karaktär. När vi går
tillsammans med Jesus så förändras vi, ibland med stora kliv och emellanåt med
små myrsteg… Men hela vägen finns det möjlighet till positiv förändring. Vi
utgår från Galaterbrevet i bibeln, kap 5 vers 22-23. Där beskrivs ett antal
karaktärsdrag (frukter) som faktiskt växer till när Guds Ande får göra sitt. I
varje gudstjänst predikar vi om detta och för den som vill ha ett mer utförligt
bibelstudium hänvisar vi till tisdagen den 27/2 kl 20:00. Häng med på
vandringen!

]]>
<![CDATA[Konsert med Bengt Johansson]]> Tue, 12 Dec 2017 08:57:00 +0100

En av våra mest kända och omtyckta musiker kommer med band till Gävle under sin Sing-along-tour! (Fredag 9/2 kl. 19)

Bengt Johansson släppte nyligen sitt 20e album räknat från debuten "Vind över vatten" (1989). Som uppföljning på den nya CD:n kommer sedan turnén "Sing along tour 2018"; konsertkvällar med Bengt Johansson och hans band då publiken är kören. Kvällar då man inbjuds att delta och sjunga med i Bengts sånger både från den nya skivan och från listan av klassiker. Den 9e februari kommer turnén till Hedvigslundskyrkan!

Datum

9 februari 19:00

Biljetter

Inträde 100kr, biljetter köpes i dörren eller i caféet under gudstjänsterna 28/1 och 4/2.

Varmt välkommen!

Konserten sker i samarbete med Bilda

]]>